De hond in de salon

Vacht verzorging

Honden zijn er in veel verschillende rassen en kruisingen, dit heeft niet alleen invloed op het uiterlijk maar ook de behandeling. Daarom is het belangrijk ieder dier een passende behandeling te geven. Niet alleen voor het uiterlijk maar ook het welzijn van uw dier. Om een goed advies te kunnen geven over de juiste vachtbehandeling is het belangrijk om het dier eerst te hebben gezien. Het is moeilijk om een dier te bespreken (het model) of te beoordelen als ik niet weet hoe het dier er uit ziet. Het welzijn van het dier staat voorop!

Heeft u als eigenaar persoonlijke wensen? Geef deze aan mij door, dan kan ik daar rekening mee houden tijdens de behandeling.

U kunt vrijblijvend de trimsalon bezoeken voor persoonlijk advies. Gelieve te bellen voor uw komst.

Voordat u,uw dier naar de trimsalon brengt, heb ik een aantal handige tips vanuit de salon.

Voor de trimbeurt:

  1. Om problemen zoals uitwerpselen op tafel te voorkomen dient uw de hond niet overvoerd en goed uitgelaten naar de trimsalon te brengen. *Met uitzondering van pupps, jonge honden en bejaarde honden. Deze kunnen de extra energie goed gebruiken, daarom mogen zij goed eten!
  2. Mocht uw hond een medische aandoening hebben of loops zijn, is dit noodzakelijk vroegtijdig te melden om problemen te voorkomen.
  3. Breng uw hond altijd aangelijnd. Het is erg vervelend als een hond de benen neemt.
  4. Maak op tijd een afspraak voor het trimmen van uw hond, zo blijft deze er tip top uit zien!

IMG_0812 img_4844

Gezondheid van de hond
Omdat een gemiddelde trimbeurt twee uur duurt, is het plezieriger voor de hond als de hond ik goede conditie verkeerd. Als de hond in een slechte conditie verkeerd, komt het vaak voor dat een trimbehandeling erg vervelend is, door de pijn die het kan geven.

Gezond gewicht
Zorg ervoor dat je hond op een gezond gewicht is. Stem het gewicht van de hond af op de standaard van het ras en het uiterlijk van het dier. Een mooie slanke taille is bij honden een must! Door uw hond op gezond gewicht te houden voorkom je ziektes zoals: nierproblemen, hartkwalen en gewrichtsproblemen.

Gebit
Een hond moet roze tandvlees en tanden met geen tot zeer weinig tandsteen hebben. Rood tandvlees en stinken uit de bek duid op ontstekingen van tandvlees en-/of tanden. Geef voldoende kauwmateriaal en beperk het aantal voergelegenheden naar twee keer per dag en bezoek indien nodig de dierenarts om het gebit te laten reinigen. Hierdoor voorkom je ernstige problemen.

Nagels
Een veel voorkomend probleem in de trimsalon zijn te lange of ingegroeide nagels. Dit geeft pijn aan de poten en kan leiden tot ontsteken van de voetkussens.  Ziet u dat de nagels van uw hond lang worden? Kom op tijd langs in de trimsalon.

Klitten
Het komt vaak voor dat honden in hun oksels, liezen, achter de oren en rond de bek klitten krijgen. Daarom is van groot belang dat de hond regelmatig naar de trimsalon gaat. Doet u dit niet dan kunnen er huidirritaties ontstaan door klitten, die vuil vasthouden en aan de huid trekken.

IMG-0906 IMG-0916