De kat in de salon

Heel regelmatig trimmen wij katten. Dit doen wij in de meeste gevallen om een gezonde kattenvacht te behouden. Helaas zijn er ook weleens katten in nood en moeten wij de kat ontdoen van bijvoorbeeld (ernstige) vilt.

Hoewel vachtverzorging van de kat gemakkelijk lijkt, onze ervaring is dat het voor de meeste katteneigenaren als een heel avontuur wordt ervaren! U begeeft zich als katteneigenaar in een grote jungle. Niet alleen door het gevecht met de kat om alleen dat ene kleine klitje uit de vacht te krijgen, maar ook door het oerwoud aan materiaal waarvan beweerd wordt dat dit het beste is voor de kattenvacht.

Gelukkig zijn er experts die de weg in deze jungle goed kennen. Daar zijn wij er één van. De vachtverzorging van een kat hoeft namelijk niet complex te zijn. Belangrijke elementen zijn:

  • Begrijpen hoe de vacht werkt
  • Weten welk materiaal u nodig heeft voor het juiste vachtonderhoud
  • De juiste technieken kennen en toe kunnen passen

U kunt met alle vachtsoorten bij ons terecht, trimmen gebeurt zeker niet alleen bij langharige katten! Voor passend advies kunt u contact opnemen met onze trimsalon. Wij zullen ervoor zorgen dat ook uw kat de beste vachtverzorging krijgt!

Katten zijn dieren met veel gevoel en eigenwaarde. Een goede vachtverzorging is daarom extra belangrijk.

 

IMG_7009